Најновији чланци  

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 142 guests and no members online

   

РТ: Трамп издао наредбу за мобилизацију милион резервиста у борби против коронавируса

Објављено: 28.03.2020.год.

 

фото: © REUTERS / Jeenah Moon / RT


Да би се помогло у сузбијању епидемије коронавируса, амерички председник Доналд Трамп потписао је наредбу којом се позива до милион резервиста у војсци, морнарици, ваздухопловству и обалској стражи.


Секретари за одбрану, који су надлежни за јединице обалске страже које нису потчињене морнарици сада су овлашћени да наложе појединим припадницима и јединицама у резерви приправност како би „активно обављали дужности до 24 узастопна месеца“, наводи се у Трамповој наредби, потписаној синоћ.

 

 


Број мобилисаних резервиста „ни у једном тренутку неће прећи 1.000.000 активних службеника“. Пентагон треба да осигура да се „предузму одговарајуће консултације са релевантним државним званичницима“ о кориштењу резервиста Националне гарде активираних по овој наредби.

Нардеба је део акција америчког председника усмерених на сузбијање епидемије, укључујући потписивање закона о стимулацијама и олакшицама у износу од 2,2 билиона долара, као и Закона о производњи за одбрану којим је наложено произвођачима аутомобила да производе респираторе потребне за лечење тешких случајева коронавируса.

САД су на првом месту у свету по броју регистрованих случајева коронавируса, испред Италије и Кине, са преко 100.000 људи који су позитивно тестирани и са више од 1500 смртних случајева.

Извор: Восток / РТ