Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 57 guests and no members online

   

Додик: Нисам босански Србин, вријеђате ме

 
 

(Милорад Додик) фото: З. Шапоњић

Република Српска и Срби нису агресори у БиХ, ми нисмо босански Срби и престаните нас тако звати, поручио је на конференцији за новинаре српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је нагласио да га вријеђа када га неко зове босанским Србином.

– Док год нас зовете босанским Србима, за мене су Бошњаци само муслимани. Нека се љути ко хоће. Хоћу да ме зовете Србином јер сам Србин. Онда сам и ја спреман да вас зовем Бошњацима, јер ви то тако хоћете. Ако за вас важи да имате право да одаберете народ којем припадате, назив тог народа, и то треба да поштују, онда то постоји и за мене – изјавио је Додик.

Он је рекао да о томе говори зато што је та тема стално присутна.

– Нисам босански Србин, нећу никада бити босански Србин. Вријеђа ме кад ми то кажете. То је можда флоскула. У свим анализама које добијамо сада пише босански Срби. Нисмо босанкси Срби. Ми смо Срби, ми смо Република Српска – поручио је Додик.

Додик је поновио да у Српској не постоји никакав план за сепарацију.

– Кад цитирамо, рецимо, многе извјештаје који говоре о БиХ на прагу пропасти, онда нам се прикаже сепаратизам. Рећи ћу још једном: ми у Српској немамо никакав план за сепарацију. Постоји план, жеља и воља више него план да се бранимо од насртаја да нас нестане на овом простору. А БиХ очито путем којим је кренула, неће добро завршити и неће опстати. Они који крећу тим путем нека иду – закључио је Додик.

РТРС