Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 14 guests and no members online

   

ДОДИК: Комшића и Џаферовића љути што Српску нико не може да дира

25.12.2019.

(Милорад Додик) Фото: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за РТРС да Република Српска поздравља усвајање Стратегије одбране и националне безбједности Србије и разумије је као гаранцију стабилности за Србе с ове стране Дрине, али и као гаранцију мира и стабилности у цијелом региону.

– Републику Српску не може нико да дира, и то је вјероватно разљутило Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, који су наивно вјеровали да смо плијен на који имају право – рекао је он.

Додик је за Срну изјавио да ни Комшић ни Џаферовић, као учесници грађанског рата у БиХ деведесетих година, изгледа још нису изашли из рата ако је судити по реторици коју користе говорећи о Србији и њеном руководству.

– Србија је суверена, независна и пријатељска држава која има суверено право да одлучује о свим важним питањима за српски народ и српску државу и изузетно смо им захвални што Републику Српску гледају као приоритетно спољнополитичко питање – нагласио је Додик.На питање Срне да прокоментарише реакције чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Шефика Џаферовића на Стратегију одбране и националне безбједности Србије, која је представљена у српском парламенту, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да не схвата шта је разлог хистерије која је дошла из Сарајева, осим да се задржава потреба погршавања односа са два најважнија сусједа Србијом и Хрватском.

– Истрајавајући на лажима о агресији и геноциду, који се нису догодили и са којима Србија нема везе и након 24 године од завршетка рата, акт је најдубљег непријатељства и како неко са том и таквом реториком може држати лекцију о дизању тензија. Не може држава Србија и њено руковдство служити као монета за поткусуривање у најновијим међубошњачким политичким трвењима, па препоручујем и Комшићу и Џаферовићу да се уозбиље – истакао је Додик.

Он је нагласио да Србија поштује територијални интегритет БиХ, Дејтонски мировни споразум, у оквиру кога Република Српска има своју уставом гарантовану позицију, као и Споразум о специјалним паралелним везама.

– Позивам бошњачке чланове Предсједништва да бар поштују суверенитет Србије и не мијешају се у унутрашња питања пријатељске и сусједне земље – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

РТРС, Срна