Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 60 guests and no members online

   

Представљен први уређај са новим Хуавејовим оперативним системом „Хармони“

Штанд компаније Хуавеј на Светском конгресу мобилних телефона у Шангају

© AP Photo / Chinatopix
Живот

Убрзо пошто је компанија „Хуавеј“ представила свој оперативни систем „Хармони ОС“, појавила се информација и који би паметни телефон могао да буде први такав уређај са новим софтвером.

Кинеска компанија спрема нови „Мејт 30 лајт“, који би требало да буде први телефон са новим оперативним системом, навела је „ГСМ Арена“, позивајући се на објаву једног дојављивача на Твитеру.

За разлику од тог модела, стандардни „Мејт 30“ и „Мејт 30 про“ ће користити „Андроид Ку“ оперативни систем, са „ЕМУИ 10“ интерфејсом.

Хуавеј телефон с новим оперативним системом
© AFP 2019 / FRED DUFOUR
Хуавеј телефон с новим оперативним системом

Иако су непотврђене гласине наговештавале да би модел „Мејт 30 лајт“ могао да стигне током јула, изгледа да ће се његово представљање одржати на јесен, када компанија „Хуавеј“ обично представља моделе „Мате“ серије, преноси „Б92“.

Према ономе што је до сада познато — „Мејт 30 лајт“ би могао да буде заснован на моделу „Нова 5и про“, па би тако могао да буде опремљен ЛЦД екраном дијагонале 6,26 инча, „Кирин 810“ чипсетом и селфи камером са отвором.

Сензор главне камере имаће 48 мегапиксела, а ту је и ултраширока камера од 8 мегапиксела, као и макро сензор и сензор за дубину. Уређај би требало да напаја батерија капацитета 4.000 мАх, која долази са подршком за брзо пуњење од 20 вати.

https://sptnkne.ws/8VBw