Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 52 guests and no members online

   
Др Владимир Лепосавић
© Sputnik / Дејан Симић
Регион

Скупштина Црне Горе сменила је министра правде Владимира Лепосавића, чији је опозив предложио премијер Здравко Кривокапић.

За смену Лепосавића гласала су 43 посланика, против их је било 27, а уздржаних 10.

Смену министра подржали су посланици ДПС и других опозиционих партија.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић предложио је Лепосавићеву смену због његових ставова о Сребреници.

Шеф посланичке групе ДФ Славен Радуновић после смене Владимира Лепосавића рекао је да се десила „велика превара гласача од 30. августа“ и да је направљена непринципијелна коалиција ДПС и делова Владе Црне Горе.

Позвао је све који су добили гласове грађана 30. августа да се „ослободе ДПС“, да се у најкраћем року скупе и донесу одлуку шта ће даље.

„Добили смо гласове грађана који нису очекивали да ће им ДПС смењивати министре. До тада, нећемо улазити више у пленум. Ако имате нову већину, само изволите с њима. Ко хоће с Фронтом, може с нама да се договори о свему“, рекао је Радуновић, који је додао да сада ресетују односе на нулу и закључио говор речима „нека вам је срећан ДПС“.
 

​Црногорски парламент је јуче одржао вишесатну расправу о иницијативи премијера Здравка Кривокапића за смену министра Лепосавића.

Седницу је обележио сукоб премијера и посланика владајуће коалиције. Кривокапић је рекао да је у Скупштини Црне Горе „присутан неморал и политичко лицемерје“. На то су му посланици узвратили да „од сутра није премијер“.

https://sptnkne.ws/G7Dg