Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 43 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Terapija jodom leči bol u leđima, zglobovima, kašalj, prehla

Terapija jodom leči bol u leđima, zglobovima, kašalj, prehla 17 Aug 2019 16:16 #2294

Terapija jodom: Metoda iz 20. veka koja leči bol u leđima, zglobovima, kašalj, prehladu i upalu pluća!

Ovaj lek je u stanju da izleči na stotine različitih bolesti
Saveti stručnjaka 16.08.2019. - 18:11h Autor: Stil.kurir.rs



Interesovanje za jod kao lek nastalo je u 19. veku: njegova atiseptička svojstva korišćenja su u lečenju povreda i rana. Ali od upotrebe joda u inhaliranom obliku i iznutra, pojavile su se negativne posledice, sve do nekrozne plućnog krila.



Zbog toga je jod bio dugo zaboravljen, da bi se u dvadesetom veku vratio kao antiseptik u obliku vodenih ili alkoholnih rastvora.



U dvadesetom veku, lečenje mrežama od joda postalo je izuzetno popularno. Pričalo se da je efekat fenomenalan, te da ovaj lek leči na stotine bolesti.



Kako se primenjuje?



Jodom se iscrta mreža na leđima, a ono polje koje "reaguje" unutar mreže, šalje signal da sa organom u tom području nešto nije uredu.



Ruski doktor Kolbašenko, koji je iza sebe ostavio mnogo naučnih radova, smatra se osnivačem jodne mreže.
Običan jod, najjači ženski saveznik: Koristite ga mesec dana, bićete oduševljeni!



Podaci o jodnim mrežama



Pored antiseptičkog dejstva, jod ima iritirajuće lokalno dejstvo, aktivira cirkulaciju krvi i deluje protivupalno. Upravo se ta svojstva joda aktivno koriste kada se jodna mreža nanese na kožu.



Primena joda na kožu daje odgovor kožnih receptora i krvnih žila, krvni sudovi se šire, krv cirkuliše aktivnije u ovom području, što dovodi do izlučivanja metaboličkih produkata i dotoka imunih ćelija, što dovodi od ublažavanja bola i uklanjanja edema i upala.



Primena joda na kožu nema sistemsko delovanje, zbog čega je ova metoda terapije sigurna za decu i odrasle. Jodna mreža može se primenjivati na deci, starijim i odraslim ljudima.



Kod bebe do godinu dana, može dovesti do iritacije jer je njihova koža dodatno osetljiva.
Jedna kap joda će spasti vašu baštu: Od trulenja, gljivičnih infekcija i pepelnice! Evo kako!



Delovanje jodnih mreža



Jodne mreže se mogu primenjivati u lečenju zaraznih i upalnih bolesti gornjih disajnih puteva:



bronhitis; tonzlitis; opstruktivni bronhitis i bronhijalna astma (ako niste osetljivi ili alergični na jod); laringitis i traheitis.



Mreže joda se aktivno koriste za povrede i upalne procese u zglobovima i ligamentima, te mekim tkivima: mijlgija; modrice i uganuća; oštećenje ligamenata u kolenu i zglobu; kičmena osteohondiloza; lumbosakralni radikulitis; atritis, artroza.



Upotreba jodnih mreža se još koristi i za: upalne procese kožnog i potkožnog tkiva; nekomplikovanim varikoznim venama; hemeroide; mastitis, laktostaza; bolesti prostate.



Primena



Na kožu se nanosi jodna meža pomoću pamučnih kozmetičkih štapića (štapići za uši). Štapić se umoči u 5% rastvora joda i nacrta se rešetka okomitih i horizontalnih pruga na telu. Veličina "polja" idealne jodne mreže obično je oko 1 kvadratni centimetar.



Prodirući kroz kožu u mišićno tkivo i krvne sudove, jod ima štetan uticaj na patogene, sakupljajući njihove proteine. Ova mreža pomaže leku da se najefikasnije apsorbuje i ravnomerno da deluje.
Kako telo trpi nedostatak joda: Štitna žlezda pati, ostajete bez snage i volje!



Kašalj



Bez obzira na uzrok suvog kašlja, jodna mreža će pomoći u lokalizaciji upalnog procesa na samom početku. Prodirući u kožu i krvne sudove, jod pomaže da se poveća cirkulacija krvi, ali preporučuje se da se napravi oda jodna mreža samo ako temperatura ne prelazi 38 stepeni.



Kako izlečiti kašalj pomoću joda?



Mrežica se iscrta na grlo (ako je angina u pitanju) ili na grudni koš (ako je upala pluća u pitanju). Kod nekih ljudi je koža na ovim delovima tela posebno osetljiva. Zbog toga za početak možete staviti staviti samo kap jod. Ako nakon 10 do 15 minuta na koži nema peckanja, svraba i nelagode, tada možete da iscrtate mrežu.



Mreža se iscrtava dva puta dnevno: ujutru i uveče!



Curenje iz nosa i prehlada



Za one koji traže načine da brzo izleče curenje iz nosa, jodna mreža će biti veoma efikasno rešenje. U ovom slučaju se nanosi vrlo tankim linijama na vrh nosa i na nosnice. Preporučuje se oprez jer se lice može opeći jodom pa može doći do crvenila i guljenja kože. Kod prehlade, mreža se iscrtava na stopala ili na mišiće tela.



Modrice



Ako želite da uklonite modrice, jodna mreža će vam pomoći. Istina, ona ne sme da se koristi u prvim satim od nastanka modrice: preporuka je da se iscrta dan od nastanka modrice.



Prvi dan se modrica hladi ledom, a drugi dan se iscrtava jodna mreža dva puta dnevno: ujutru i uveče.


stil.kurir.rs/lepi-zdravi/saveti-strucnj...paign=adria_internal
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.090 seconds
Powered by Kunena Forum ::