Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 83 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Одлука о о испуњености услова за куповину државних станова

Одлука о о испуњености услова за куповину државних станова 20 Mar 2019 00:20 #2250

Одлука о о испуњености услова за куповину стана под повољнијим условимаступила је на снагу даном доношења, 11.03.2019. године, ана На основу члана 5. ст. 1. и 3. Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности („Службени гласник РС” број 41/18).

Извод из Одлуке:

Овом одлуком утврђују се услови, начин и поступак за утврђивање испуњености услова за куповину стана под повољнијим условима, за припаднике Министарства одбране и Војске Србије, по одредбама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности („Службени гласник РС” број 41/18 –у даљем тексту: Закон).

Члан 2.
Право на куповину стана под повољнијим условима, у складу са одредбама Закона, имају запослена лица на неодређено време у Министарству одбране и Војсци Србије, као и лица, ранији припадници Министарства одбране и Војске Србије, који су право на пензију остварили у Министарству одбране и Војсци Србије, а која немају трајно решену стамбену потребу или имају неодговарајући стан.

Лице које нема трајно решену стамбену потребу је лице или члан његовог породичног домаћинства које у својини нема стан, односно породичну стамбену зграду стечен по основу рада у Министарству одбране и Војсци Србије или по било ком другомоснову, а има правo на стамбено обезбеђење у Министарству одбране и Војсци Србије, по одредбама прописа о стамбеном обезбеђењу у Министарству одбране и Војсци Србије.

Лице које има неодговарајући стан је лице или члан његовог породичног домаћинства које у својини има стан, односно породичну стамбену зграду стечен пооснову рада у Министарству одбране и Војсци Србије или по било ком другомоснову неодговарајуће површине и структуре, а има правo на стамбено обезбеђење у Министарству одбране и Војсци Србије, по одредбама прописа о стамбеном обезбеђењу у Министарству одбране и Војсци Србије.

Члан 3.
Право на куповину стана под повољнијим условима нема лице из члана 2. став 1. ове одлуке, као ни чланови његовог породичног домаћинства, који су од дана ступања на снагу Закона, односно од 1. јуна 2018. године, отуђили непокретност –стан или породичну стамбену зграду коју су имали у својини на територији Републике Србије, као и на територији бивших република СФРЈ.РЕПУБЛИКА СРБИЈАМИНИСТАРСТВО ОДБРAНЕСЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕУправа за традицију, стандард и ветеране



Комплетну одлуку и друга документа можете преузети са: vojnibeskucnici.wordpress.com/2019/03/19...3%d1%9a%d0%b5%d0%bd/
Last Edit: 20 Mar 2019 00:25 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.086 seconds
Powered by Kunena Forum ::