Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 38 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Карићев град ниче баш овде у БГ

Карићев град ниче баш овде у БГ 22 Jul 2017 19:45 #2141

Београд -- Компанија БК група саопштила је да је пројекат „Тесла град“ на корак од реализације у Макишком пољу

То је, како се наводи у саопштењу компаније Богољуба Карића, договорено на састанку у Градској скупштини са градоначелником Синишом Малим, градским урбанистом Милутином Фолићем и представницима БК групе.


TeskaGradMakis.jpg



Градоначелник је изразио задовољство због решења, поготово што ће то бити на простору Макиша, где има и шуме, која ће бити оплемењена парковским делом, наводе у саопштењу .

Синиша Мали је, како се додаје, сугерисао да се у том делу града разради и пројекат националног спортског стадиона, који би такође градила БК група.

На састанку у Градској скупштини је анализирана и динамика радова. Заједничи став је да се годишење гради минимум 100.000 пословног и стамбеног простора, а да на овој локацији „Тесла град“ има укупно око 800.000 квадратних метара грађевинских објеката, наводи се у саопштењу.

“Тесла град“ у Макишу је, како пише, само део пројекта који је Богољуб Карић понудио свим градовима у Србију у којима је седиште округа, наравно у нешто мањем обиму, зависно до стварних потреба и могућности сваког града који прихвати овај пројекат.

“Изградња у Макишу, заправо је враћање сампоуздања некад светски познатих српских грађевинских фирми, које су градиле широм европског, афричког и азијског континента. А Тесла град у Макишу биће градска целина по угледу на сличне које постоје у Сингапуру, Хонгконгу, али и у другим великим светским финансијским центрима”, пише у саопштењу.

"Тесла град је, заправо, један од оних пројеката који доприноси јачању српске економије и убрзава реформе које је председник Александар Вучић, као премијер почео, а сада као шеф државе наставља и на међународном плану. Свет ће нас онолико ценити колико успемо да што пре вратимо Србији и ону економску снагу коју је имала и за коју су ударени темељи у фискалној консолидацији и привлачењу великих страних инвеститора не само из Европе, већ из Кине и САД, што је несумљиво заслуга председника Вучића", наводи БК група.

www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=20...dd=21&nav_id=1285180
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.099 seconds
Powered by Kunena Forum ::