Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 50 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Novo naselje na prostoru nekadašnje kasarne Aleksa Dundić

Novo naselje na prostoru nekadašnje kasarne Aleksa Dundić 05 Jan 2017 22:53 #2045

U Zemunskim kapijama ukupno oko 1.700 stanova - Na centralnom trgu biće smešteni kafići, radnje i restorani
Sreda, 04. 01. 2017.|15:53 | Izvor: eKapija


naselje_zemunska_kapija_301216.jpg


Novo naselje Zemunske kapije trebalo bi da ima osam stambenih objekata, sa oko 1.700 stanova, različite strukture - od garsonjera do četvorosobnih stanova.

O novom naselju, koje će biti izgrađeno na prostoru nekadašnje kasarne Aleksa Dundić, dugo se pisalo i pričalo, a pre nekoliko dana Građevinska direkcija Srbije najavila je njegovu izgradnju.

Takođe, objavljen je i poziv za firmu koja će reklamirati prodaju ovih stanova, iz koga saznajemo još neke detalje budućeg kompleksa!

Građevinska direkcija naselje Zemunske kapije zamislla je kao stambeno-poslovni kompleks koji se prostire na površini od oko 6 hektara, u bloku formiranom ulicama Cara Dušana, Zadužbinska i Šumadijska.

Između dva objekta koja su pozicionirana uz Ulicu cara Dušana postojaće prolaz, koji predstavlja kapiju naselja, koja prolaznike uvodi u njegovu unutrašnjost, omogućava im pogled na centralni trg i mnogobrojne dodatne. Centrani trg biće pešačka zona, opremljena mobilijarom i rasvetom, a tu će biti smeštene radnje, kafići, restorani, navedeno je u dokumentaciji.

Imenom Zemunske kapije Građevinska direkcija želela je da sačuva od zaborava stari Zemun, njegovu osobenu arhitekturu, koju karakterišu ušuškana dvorišta i raskošne kapije. Na istorijskom planu, Zemunske kapije će biti podsećanje na 12 zaboravljenih zemunskih kapija koje su predstavljale ulaz u grad, ali i u Austrougarsko carstvo.

U GDS kažu da u ovoj fazi realizacije ne mogu da daju više informacija o novom zemunskom naselju, te se novi detalji očekuju u budućem periodu.

Još četiri objekta u novosadskom naselju Sunčana strana

Osim početka izgradnje naselja Zemunske kapije Građevinska direkcija u planu za ovu godinu ima - završetak izgradnje dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar u Novom Beogradu i izgradnju četri nova objekta u naselju Sunčana strana u Novom Sadu. U novosadskom naselju već je izgrađeno 6 energetski efikasnih objekata.

- Cena kvadrata u naselju Dr Ivan Ribar iznosi između 1.270 i 1.320 EUR bez PDV-a - navodi GDS.

U Stepi preostali veliki stanovi

Građevinska direkcija prodaje i preostale stanove i poslovne prostore u voždovačkom naselju Stepa Stepanović. Računaju na kupce "sa dubljim džepom", jer su ostali pretežno trosobni stanovi, veći od 80 kvadrata. Na ovoj lokaciji cena kvadrata stana je 1.280 EUR sa PDV-om, a poslovnog prostora 1.570 EUR sa PDV-om. Uz kupljeni stan dobija se i garažno mesto.


Ponedeljak, 04. 05. 2015.|12:37 | Izvor: eKapija/Blic
Ministarstvo odbrane predaće Građevinskoj direkciji Srbije kasarnu "Aleksa Dundić" za gradnju naselja u zamenu za stanove vojnim licima u vrednosti od oko 12 mil EUR.

Budući stanovi gradiće se na lokaciji udaljenoj tek pet minuta vožnje od centra Zemuna i isto toliko od Pupinovog mesta. Glavni ulaz u kasarnu poznatu i kao Konjička škola je iz Ulice cara Dušana.

- Postigli smo dogovor o razmeni nepokretnosti kasarne "Aleksa Dundić" po principu ekvivalentnih vrednosti i to za gotove, useljive stanove u vlasništvu GDS-a, u opštinama gde Ministarstvo i Vojska Srbije imaju potrebu za stanovima za svoje pripadnike, a ne na samoj lokaciji u Zemunu. U Beogradu će najveći broj stanova biti pribavljen u u naselju Stepa Stepanović - kažu u Ministarstvu odbrane.

Kako piše "Blic", u GDS nisu mogli da iznesu detalje u vezi sa budućim stambenim kompleksom, jer su razgovori još u toku.

Premda je reč o znatno manjoj površini od bivše kasarne "4. juli" na čijem mestu je izgrađeno naselje Stepa Stepanović, mogućnosti masovne stanogradnje na toj lokaciji su velike. Kasarna je bombardovana 1999. godine, a poslednjih godina gotovo je napuštena.

Izvor: www.ekapija.com/website/sr/page/1133178/...za-podizanje-naselja


Izvor: eKapija
Last Edit: 05 Jan 2017 23:07 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.105 seconds
Powered by Kunena Forum ::