Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 20 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: И комунални полицајци могу да издају налог пауку за подизање

И комунални полицајци могу да издају налог пауку за подизање 21 Dec 2018 19:27 #2212

21.12.2018.

Скупштина града Београда усвојила је данас измене и допуне одлуке о комуналној полицији којима се предвиђа да ће налог пауку за подизање аутомобила моћи да дају и комунални полицајци, а не само саобраћајни полицајци као што је до сада био случај.

Осим тога, одборници су усвојили и предлог решења о концесији за изградњу четири подземне гараже у главном граду, са кинеском компанијом „Шангдонг”, а изградња прве гараже, на Студентском тргу, требало би да почне на пролеће следеће године.

Одборници су одлучили и да ће у Београду убудуће професионални управници зграда своје услуге моћи да наплаћују кроз обједињену уплатницу инфостана, што је предвиђено изменама и допунама Одлуке о промени оснивачког акта ЈКП „Инфостан технологије”, преноси Танјуг.

На седници су усвојене измене и допуне Одлуке о постављању баште угоститељског објекта на територији града чиме је предвиђено да више неће моћи да се издају решења за постављање башти ресторана и кафића на паркинг местима у општини Врачар.

То је, како је речено, „пилот пројекат” и односи се само на општину Врачар и 2019. годину, а у зависности од тога какви буду ефекти, видеће се да ли ће бити проширено и на друге београдске општине.

Одборници су данас усвојили и одлуку која предвиђа да ће у центру града бити уведена нова, посебна зона паркирања која ће бити само за паркирање у трајању до пола сата.

Реч је о одлуци која предвиђа и да ће возачи моћи да на дуже време оставе своје аутомобиле у зонираним деловима престонице.

Тако ће у првој, „црвеној” зони, уместо сат времена, као што је сада случај, бити и додатних пола сата, у другој зони уз два, биће им на располагању и трећи сат, а у трећој „зеленој” зони, уз садашња три, постојаће и четврти сат паркирања као могућност.

Коментар
Тика земунац
А за шта је, за име бога, до сада служила комунална полиција него да прави ред по улицама. Онај ко се сетио да је то посао комуналне полиције, треба му дати Октобарску награду а онај који је то изоставио морао би на преиспитивање стручности. Осим тога морале би постојати и реонске патроле комуналне полиције које би, на лицу места, доносиле мандатну казну за прављње комуналног нереда. Тако напр. испред куће у Земуну, у Новоградској улици, стоји гомила шута на тротоару већ 2 године, по завршетку радова на дотичној кући! И за то је крив лош рад комуналних служби а то би и те како решили реонски комунални полицајци.
|
Last Edit: 21 Dec 2018 19:46 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Moderators: coki
Time to create page: 0.085 seconds
Powered by Kunena Forum ::