Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 11 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: Božović (DS): Uključiti struju stanarima Bristola

Božović (DS): Uključiti struju stanarima Bristola 27 Aug 2019 22:20 #2298

Božović (DS): Uključiti struju stanarima Bristola

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović saopštio je da stanari nekadašnjeg hotela „Bristol“ od danas imaju struju za najosnovnije potrebe pomoću agregata te pozvao nadležne da reaguju i uključe im struju.


„Sve može da se reši za pet minuta. Prvo da se vrati struja stanarima Bristola, a onda da im se podele stanovi koji već postoje i da im se omogući dugoročni zakup tih stanova što im po sudskim presudama i pripada“, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

On je kazao i da kada „država nije bezbedno mesto za njene građane, kada vlast svesno krši ljudska prava i kada institucije koje su dužne da se bore za ljudska prava zataje – onda jedino pomaže samoorganizovanje gradjana i solidarnost“.
balsa bozovic, hotel bristol

sr-rs.facebook.com/pages/category/Non-Go...ije-905664176216524/


Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da je, prema saznanjima kojima raspolaže, stanarima hotela Bristol u Beogradu uključena struja.

Inače, u tom hotelu još boravi nekolicima vojnih penzionera s porodicama koji odbijaju da se isele u drugi privremeni smeštaj.

Prema tvrdnjama stanara, čije su izjave ranije prenosili pojedini mediji, hotelu Bristol je ponovo isključena struja 19. avgusta.

U maju je 11 porodica štrajkovalo glađu pošto im je isto bila isključena struja, a štrajk su prekinuli kada im je, nakon intervencije zaštitnika građana Zorana Pašalića, struja ponovo uključena.

PROČITAJTE JOŠ - Ministarstvo: Štrajk ne menja odluku o iseljenju iz Bristola

Porodice traže da pitanje njihovog smeštaja bude rešeno trajno i očekuju od zaštitnika građana da ponovo reaguje, dok Ministarstvo odbrane poziva stanare da prihvate privremeni smeštaj.

Zaštitnik građana uputio je u julu preporuke Ministarstvu odbrane povodom rešavanja statusa stanara Bristola, u kojem su mahom smešteni vojni beskućnici.

Postupajući po pritužbi Udruženja vojnih beskućnika Srbije, ombudsman Zoran Pašalić je tada obavio postupak kontrole i zaključio da je potrebno da Ministarstvo odbrane sprovede sedam preporuka, dajući mu rok od 60 dana da ga obavesti o postupanju po preporukama.

PROČITAJTE JOŠ - Vojni beskućnici - privremeno smešteni već 23 godine

Pašalić smatra, kako je tada naveo, da je najpre potrebno da Ministarstvo odbrane svim korisnicima privremenog smeštaja u hotelu Bristol koji imaju pravo na privremeni smeštaj u stanu, predoči podatke o svakom konkretnom stanu koji je u ponudi, navođenjem naziva ulice, broja zgrade, broja stana, sprata, strukture i kvadrature stana...

Ombudsman je primio 26. novembra 2018. godine pritužbu Udruženja vojnih beskucnika Srbije na rad Ministarstva odbrane.

U pritužbi je pored ostalog ukazano da je do kršenja prava korisnika privremenog smeštaja u hotelu Bristol došlo zbog nepoštovanja zakonske procedure, da je umanjen nivo dostignutog i korišćenog prava, kao i da im je onemogućeno korišćenje grejanja.

PROČITAJTE JOŠ - Hotel "Bristol" ostaje - vojni!

Kako je u pritužbi navedeno, Gradska uprava za grad Beograd je obavestila Udruženje da je za potrebe stambenog zbrinjavanja lica iz hotela Bristol, Grad Beograd dodelilo Ministarstvu odbrane 134 stana različite strukture, a Udruženje je navelo da je Ministarstvo odbrane tu činjenicu od njih skrivalo.

Pojedini mediji su pre neki dan preneli da je od oko 130 stanara hotela Bristol više od 90 odsto prihvatilo privremeni smeštaj koji im je obezbedilo Ministarstvo odbrane, a samo njih 11 neće da se iseli.

Prema tim informacijama, među 11 stanara koji ne žele da se isele iz hotela Bristol u privremeni smeštaj, postoje četiri osobe koje već poseduju stanove dobijene od Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tako stoga nemaju pravo na još jednu nekretninu.

Udruženje Vojnih Beskućnika Srbije
3 ч. ·

LAŽ ... I NEVIĐENA SRAMOTA!

Specijalni rat institucija protiv stanara hotela Bristol se nastavlja.
Ovaj put je uključen i zaštitnik građana Zoran Pašalić. Njegovu netačnu izjavu je prenelo više TV i pisanih medija.

ZAŠTITNIK GRAĐANA: Stanarima hotela Bristol uključena struja
Tanjug | 27. avgust 2019. 15:41 |

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da je, prema saznanjima kojima raspolaže, stanarima hotela Bristol u Beogradu uključena struja

www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/ak...tol-ukljucena-struja
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.104 seconds
Powered by Kunena Forum ::