Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 53 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Шкреља и истополни бракови

Шкреља и истополни бракови 05 Apr 2019 21:45 #2258

Знате ону хепиенд сцену која завршава украсном поруком: just married. Кола, црвени кабриолет – није ли на симболичкој равни то фалус? – одјезде низ улицу оивчену раскошним дрворедом, уз јутарњи цвркут врабаца. Тетке у сузама радосницама, ангелски облачићи, дјеца са даровима, итд.

Од
Сибин -
05/04/2019 2
Škreljа , Škreljom
Луиђ Шкреља

Опасно се Улцињани наљутили на спекуљанта Шкрељу, разлог томе је што се Луиђ отворено – без натезања –залаже за озакоњивање истополних бракова, тако да ће, у блиској будућности, из нпр. Петњице на медени мјесец у Истанбул, у цвату љубави, моћи да одлепршају Дилбер и Џенан.

Знате ону хепиенд сцену која завршава украсном поруком: just married. Кола, црвени кабриолет – није ли на симболичкој равни то фалус? – одјезде низ улицу оивчену раскошним дрворедом, уз јутарњи цвркут врабаца. Тетке у сузама радосницама, ангелски облачићи, дјеца са даровима, итд.

Али, не лези враже, у овој причи ради се о два драгана! Дилберу и Џенану. Један је фитнес инструктор, други банкарски чиновник и приватни професор енглеског језика.


Скоро су се ту негдје преко фејса дубоко захвалили Шкрељи што је прије свега као политичар имао разумијевања за њихову иначе мало подржану и више него несхваћену љубав. Луиђ узвратио да је томе тако из разлога што у потоње вријеме анганжовано дочитава теоријски рад Џудит Батлер, и настоји држати корак с временом.

Што ће рећи да Шкреља баштини западне вриједности… Није му, дакле, – тако испада – гејовање страно. Ни травестија, самим тим. У теорији, дабоме.

Уколико је вјеровати, Луиђ здушно подржао протест транџи недавно уприличен у Загребу. Тако ствари стоје, иако би се прије рекло да је Шкреља конзервативно наштелован тип. Онако по старински, традиционално, нарочито по питању мушко-женских заврзлама.

Међутим, шта га брига, је л` да, како га ко доживљава или пак не доживљава, тај ти оно баш доследно гура (одпозади) своју политику, ону која је благонаклоно дјеловала према love&peace ситуацији Дилбера и Џенана.

Разумије се, овим законом се директно убија право трећег, дакле усвојеног или вјештачким путем стеченог члана истополне брачне заједнице.
Али, Шкреља негдје сматра – држим тако – да сваки закон нужно има пукотину, те ни овај није савршен, па ипак, мора се, мисли Шкреља, истрајати на страни љубави, која не зна за године нити цјепидлачи (може овако Луиђ?) по питању полова…

Суштинску, несводиву, природну разлику, захваљујући којој постоји природи поредак, Шкреља тумачи као произвољни гест судбине, ствар великог случаја, и томе сл.

(Тек сад докучујем зашто је Шкрељи омиљени пјевач управо Елтон Џон.)

www.in4s.net/skrelja-i-istopolni-brakovi/
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.087 seconds
Powered by Kunena Forum ::