Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1041
Juče1389
Ove nedelje1041
Ovog meseca1041
UKUPNO2248072

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 175 guests and no members online

   

НАТО држава под водом, а од НАТО-а ни телефонски позив

Али можда до краја седмице, кад прођу кише и вода се повуче, можда добијемо саопштење из НАТО центра како смо јуначки народ и да имамо увијек њихову подршку

 

 

 

Тара. Фото: ИН4С

 

Сјећамо се великих ријечи црногорских власти када угураше Црну Гору у ратни савез НАТО. Пуна уста хвале, сигурно небо, сигурне ријеке, сигурне планине. Могуће да наше ријеке и планине, а ни небо, нису још званично обавијештене да смо дио ове алијансе, иначе се не би усудиле да овакав ударац задају 29. чланици савеза.

 

Црна Гора је данас у колапсу. Поплаве, одрони, немиле сцене на сваком кораку. Села одсјечена од градова, струја нестала у градовима, подруми пуни воде, а народ остављен да се сам бори још једном са овим непогодама.

 

Гдје је сад НАТО асистенција у ванредним ситуацијама? Пола Црне Горе, равноправне за столом НАТО генерала како воле да се бусају у плећа јуначка, пола државе је поплављено, а друга половина само чека да и њих захвати олуја.

 

Гдје су сад оних 300 гумених чизми што добисмо од НАТО савеза као помоћ? Гдје је онај гумени чамац којим се подичисмо на Скадарском језеру? Гдје су нам сва три војника Војске Црне Горе, понављамо равноправна војника са НАТО генералима за истим столом.

 

Гдје је Душко Марковић да зовне свога друга Трампа, који га ћушну као сироче на НАТО самиту? Или се и даље „палимо“ као будале кад нам кажу „да смо ратоборни и да можемо рат да започнемо“?

 

Гдје је Предраг Бошковић да дигне војску на ноге? У праву сте – коју војску?!

 

Од црногорских служби за спасавање нисмо ни очекивали правовремену реакцију. Па чувена је реченица да су „изненађени снијегом на Жабљаку у јануару“. Званично постоји и Директорат за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе. Постоји.

 

Покушали смо да ступимо у контакт са службом за спасавање и директоратом за ванредне ситуације. Нисмо успјели. Нико не одговара на телефонске позиве, јер је радно вријеме до 15 часова! Веома одговорно што не желе државу да оштете рачунајући прековремене сате рада? Срамота.

 

Али можда до краја седмице, кад прођу кише и вода се повуче, можда добијемо саопштење из НАТО центра како смо јуначки народ и да имамо увијек њихову подршку.

 

Прочитајте још:

 

https://www.in4s.net/obustavljen-saobracaj-na-magistralnom-putu-podgorica-mojkovac-kolasin-trazi-pomoc-od-direktorata-za-vanredne-situacije-video/