Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas975
Juče1389
Ove nedelje975
Ovog meseca975
UKUPNO2248006

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 104 guests and no members online

   

Шојгу: Непријатељи Русије покушавају да нам наметну неки други систем вредности

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу

© Sputnik / Евгений Одиноков
Русија

Непријатељске снаге покушавају да руским грађанима наметну неки други систем вредности и да ревидирају историју, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Постоје снаге које користе информациони простор како би покушале да баце сумњу на значај херојских поступака и тиме наметну неки други систем вредности, али и да ревидирају историју Русије и умање њена достигнућа“, рекао је Шојгу.

Он није прецизирао о којим страним силама је реч и на какве конкретне покушаје мисли.

У таквим условима посебно је важно не само да се повећа војни потенцијал Русије, већ и да се ради на јачању духа војника, који би био способан да се одупре тим покушајима, оценио је руски министар.

Шојгу је подсетио да су руски војници, како током историје тако и данас, чинили велике подвиге, између осталог и у Сирији.

„Сетимо се како је поручник Александар Прохоренко, када се нашао у заседи код сиријске Палмире, преусмерио непријатељску ватру на себе. Сетимо се како се капетан Марат Ахметшин сам супротставио терористима којих је било око 200, како је мајор Роман Филипов након обарања свог авиона успео да се одупре терористима који су намеравали да га заробе. Сетимо се и како је одред специјалне намене изашао на крај са 300 терориста и сачувао положај на висоравни у близини Алепа“, истакао је Шојгу.
https://sptnkne.ws/AaWU