Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas163
Juče916
Ove nedelje2563
Ovog meseca49563
UKUPNO425242

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 54 guests and no members online

   

 

Објављено: 07.05.2021.год.

фото: © РИА Новости

Србија жели да има добре и коректне односе са свима у окружењу, а поступци и изјаве из Хрватске нису израз поштовања према Републици Србији, поручио је председник Александар Вучић поводом најава Хрватске да ће направити војни камп на Косову и Метохији.

 

 

 

 


Александар Вучић је запитао зашто је некоме потребно да се хвали и да учествују на такав начин.

 


 

"Могли су да одбију Кфор, али су са намером донели такву одлкуку да би додатно унизили Србију. Примили смо поруку и разумели", истакао је Вучић након обиласка мобилног пункт за вакцинацију у селу Звечка код Обреновца поводом најаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана да ће његова земља на КиМ формирати војни камп.

 


 

Србима на Косову и Метохији који су због овога забринути, поручио је да се не брину и да ће за неколико дана ићи у Брисел где ће разговарати са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, јер, како истиче, желимо да избегнемо сукобе и сачувамо мир.

 


 

"Сви они који мисле да ће бити нових Олуја, нових погрома и протеривања живља, моја порука и гаранција је да се то неће десити", истакао је председник Србије, додајући да су сви они јаки, али да то што су планирали неће да се догоди.

 


 

Он је указао и да Хрватска иако је признала независност Косова не може да се прави да не зна шта Србија мисли о КиМ, да се прави да не зна да је то наша територија и да на њој живи велики број Срба који имају сећање на страдања у прошлости.

 


 

"Не може нико да вас унизи, већ можете само сами ако се недолично понашате", додао је председник.

 


 

Вучић је навео и да ће порука сутра бити послата и из Градине где ће се обележавати пробој и страдање српских жртава у Јасеновцу, као и победа над нацизмом у Другом светском рату.

 


 

"Србија се диже, што би се томе радовале комите или 'фанови' Олује"

Председник Србије истакао је да су многи мислили да је са Србијом завршено, да је заувек поражена и понижена и сада када је почела да се диже, то им не одговара.

 


 

Вучић је, обилазећи пункт за вакцинацију у месту Врело код Уба, на питање зашто Србија свима смета, а везано за предстојеће изборе у Херцег Новом, одговорио тако што је довео у везу то што је Србија посебно 1999. и 2000. понижавана, економски уништавана општом пљачком и да се понашала попут неке вазалне земље према колонијалним силама, а да је данас земља почела да се диже.

 


 

"Нисмо показивали ни национални понос ни национално достојанство, нисмо ствари називали правим именом. Агресију смо називали интервенцијама, а сада смо почели земљу да дижемо", рекао је председник.

 


 

Зато, како је рекао, треба да поставимо питање зашто би црногорске комите Ђукановића требало да се радују због успеха Србије, или зашто би се, они у Хрватској који су се радовали прогону Срба у "Олуји", који су де факто сахранили Србију и рачунали да ће заувек бити неуспешна, радовали нашем успеху.

 


 

"Србија се диже. Први пут после много година српска војска престигла је хрватску. Очекујемо ове године да пређемо 50 милијарди апсолутне вредности БДП-а. Када сам постао премијер то је било свега 34 до 34,5 милијарди", рекао је Вучић.

 


 

Нагласио је да су то чињенице по методама Еуростата.

 


 

Истакао је да морамо да радимо да вратимо Србију назад на место на којем је била.

Танјуг / РТС

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.