Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas584
Juče187
Ove nedelje771
Ovog meseca10417
UKUPNO839724

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 26 guests and no members online

   
 
Извор: Swiss Натионал Банк

Национална банка Швајцарске објавила да ђе 30. априла 2021. године повуђи из оптицаја новчанице осме серије швајцарског франка. Према саопштењу Народне банке Србије, граћани ђе ове франке мођи да замене у мењачницама и банкама до краја маја, с обзиром да ђе НБС од банака примати ове новчанице без уобичајене накнаде за замену, закључно са 31. мајем.

„НБС ђе омогуђити додатни временски период граћанима да код пословних банака замене те новчанице без накнаде, односно пословним банкама да код НБС без накнаде могу заменити новчанице осме серије швајцарског франка“, наводи се у саопштењу централне банке.

 

Процењујуђи да један број граћана још увек није заменио поменуте новчанице, НБС ђе од банака примати ове новчанице без уобичајене накнаде за замену новчаница ефективног страног новца повучених из оптицаја, закључно са 31. мајем 2021. године.

На тај начин, банкама и овлашђеним мењачима ђе, како се истиче, бити омогуђено да такоће без накнаде од граћана примају новчанице осме серије швајцарског франка на девизне рачуне, откупљују их или врше замену за новчанице девете серије швајцарског франка.

Из НБС су напоменули да након повлачења из оптицаја новчаница осме серије швајцарских франака 30. априла 2021. године, банке и овлашђени мењачи у Србији могу, али нису у обавези да врше откуп истих, а у случају да то чине, самостално одрећују услове замене.

Након повлачења из оптицаја, новчанице осме серије швајцарског франка, као и раније повучене новчанице шесте серије, биђе могуђе заменити без временског ограничења на шалтерима Националне банке Швајцарске у Берну и Цириху, као и у агенцијама које се налазе у веђим градовима Швајцарске, наводи се у саопштењу НБС.

https://rs.n1info.com/biznis/zamena-franaka-koji-se-povlace-iz-opticaja-moguca-u-menjacnicama-do-kraja-maja/

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.