Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas875
Juče1036
Ove nedelje2098
Ovog meseca11744
UKUPNO841051

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 19 guests and no members online

   

 

Сада Ђоковић почиње 311. седмицу, док Роџер Федерер остаје на 310. Иза њих су Пит Сампрас са 286, Иван Лендл са 270 и Джими Конорс са 268 седмица

 
9
 
Новак Ђоковић

Новак Ђоковић званично је остварио један од два највећа циља у каријери и постао је историјски број један, тенисер с највише недјеља проведених на врху АТП листе.

 

Сада Ђоковић почиње 311. седмицу, док Роџер Федерер остаје на 310. Иза њих су Пит Сампрас са 286, Иван Лендл са 270 и Джими Конорс са 268 седмица.

Већ сада познато је да ће Новак бити на првом мјесту најмање 317 недјеља, дакле нешто више од шест пуних година, а вјероватно и дуже.

Први пут Ђоковић је дошао на тениски пријесто 4. јула 2011. године, и то на најљепши могући начин – прво мјесто обезбиједио је побједом над Жо-Вилфредом Цонгом у полуфиналу Вимблдона, а затим је у финалу био бољи од Рафаела Надала.

„Све је важно између њих тројице, сваки минут и свака секунда. Мислим, 311 недјеља, а биће и више, то је заиста фасцинантно. Новак је освојио све што се могло освојити, а крај његове каријере није ни на видику. Дебата о највећем свих времена углавном се своди на укус, али ако су бројеви на твојој страни, неке ствари је теже порећи… За мене, Новак је најбољи и најкомплетнији тенисер у историји, за неког другог то су Надал или Федерер“, рекао је Ђоковићев тренер Горан Иванишевић за Спорт клуб.

 

Други највећи циљ у Новаковој каријеру јесу гренд слем титуле, тренутно је на 18, а Федерер и Надал имају по 20.

„Апсолутно ми није проблем да то кажем. Ко год је у врху тениса и то не каже, не вјерујем да је потпуно искрен. То је моја професионална мотивација. Професионални спортиста треба да има циљеве, да тежи нечему, потребна је та ментална јасноћа како би се поставили дневни, краторочни и дугорочни циљеви. Желим да освојим што је могуће више слемова и да будем најдуже број један у историји“, рекао је Ђоковић.

https://www.in4s.net/nole-i-zvanicno-najbolji-broj-1-ikada-srbin-je-ispisao-istoriju/

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.