Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas352
Juče1036
Ove nedelje1575
Ovog meseca11221
UKUPNO840528

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 36 guests and no members online

   

 

Предсједник Вучић је поновио да неће признати Косово и рекао да без обзира на то што је нова америчка администрација усвојила албанску терминологију, они неће мијењати свој став

 

 

Александар Вучић (Фото:BETA/STA/Tamino Petelinsek/MO)

 

Предсједник Србије, Александар Вучић, одговарао је на питања новинара приликом конференције организоној током посјете касарни у Панчеву.

 

 

 

Он је рекао да је поносан на Војску Србије те да ће наставити са унапређењем војних капацитета државе.

 

Он се захвалио америчком предсједнику Џоу Бајдену који је Србији честитао Дан државности, и том приликом поменуо међусобно признање тзв. државе Косова и Републике Србије.

 

Добио сам честитку предсједника Бајдена, хвала му за честитку. Што се тиче међусобног признања то не стоји ни у једном акту свјетских организација, ни ЕУ, ни у једној резолуцији. Било је покушаја да се тај термин наметне као нешто што је требало да прихватимо као коначно рјешење и већ сам им у лице рекао шта мислим о међусобном признању“, каже Вучић, одговарајући на честитку Џозефа Бајдена.

 

Предсједник Вучић је поновио да неће признати Косово и рекао да без обзира на то што је нова америчка администрација усвојила албанску терминологију, они неће мијењати свој став.

 

 

Он је казао да је подјела и међусобно признање од почетка америчка идеја и да је јасно да желе потпуно понижење Србије.

 

Вучић је истакао да је његов одговор јасан те да је на ту врсту понижења поновио своју реакцију а то рекао и у лице администрацији у Бијелој кући.

 

Он је Харадинаја окарактерисао као опасног човјека чије су аспирације очигледне истакваши да је у реду што је хоће да га сруши и рекао да не мисли да лаже када говори о уједињењу са Албанијом. „Напротив, иду са помјерањем граница све вријеме, а само је питање када долазите до зида„, истакао је он.

 

„Обећавао је више пута да ме сруши. И то је у реду. Увијек је то могуће, али да ли ће да се оствари – то ћемо да видимо“, рекао је и додао да је сувише мали да се супротавља највећој сили и свима у региону, али довољно велики да не учествује у понижењу Србије и српског народа.

 

Он је позвао и оне Србе на Косову који могу да гласају иако их је много незаконито избачено из Бирачког списка, да гласају за Српску листу „како би имали некога у институцијама у привременим органима власти на Косову“.

 

Срби у Црној Гори јуначки издржли режим Ђукановића

 

Вучић је прокоментарисао и поруке које долазе из Црне Горе и актуелног предсједника Мила Ђукановића.

 

Он је рекао да је то само наставак антисрпске хистерије коју је мјесецима спроводио и у свему видио Србију као проблем.

 

„Из ког разлога, то ми није јасно“, рекао је Вучић.

 

Додао је и да се увијек трудио да одговара благо на такве нападе, и истакао како је српски народ у Црној Гори поднио јуначки све што га је снашло у атмосфери „гдје су могли једино да дишу“.

 

Држава је успјела да побиједи

 

Мафија не би била снажна да нема подршке из државних органа, а снага Србије је у томе што је успјела да се избори и да не дозволи да буду јачи од државе и да се догоди још једно убиство као када је убијен премијер Зоран Ђинђић, сматра предсједник.

 

„Држава је успјела да победи и да их стави иза решетака. Наши снови су различити. Дк једни сањају како ће да униште мене и породоцу, моји снови су да негдје 1. децембра кренемо у изграду других аут-путева“, каже.

 

Додаје да се до прије десет дана говорило да „не смије Вучић да их дира“.

 

На питање има ли одговорности Небојше Стефановића у јачању клана Беливука, предсједник одговара:

 

Истрага се не води дан или два. Догодила су се и два убиства„.

 

„Да ли имам шта да замјерим Небојши Стефановићу – што се тиче државних интереса он веома посвећено ради свој посао“, каже предсједник и наводи да он и Стефановић раде најодговорнији посао.

 

Каже да су у току отварања споменика Стефану Немањи били ангажовани снајперисти, јер се имало проблема са кланом Беливука.

 

Знамо ми и ко им је мета„, наглашава.

 

Ко ће да представља бивши режим…

 

Предсједник је прокоментарисао и најаву да ће Бојан Пајтић представљати опозицију у дијалогу са странкама на власти.

 

Ко ће да представља бивши режим, оне који су земљу уништили мени је свеједно„.

 

Стиже још вакцинација

 

„Осим ревакцинације кренућемо у даљу масовну вакцинацију, јер ћемо од четвртка имати још више вакцина“, најављује предсједник и додаје:

 

„Наше је да се бринемо о интересу народа“.

https://www.in4s.net/vucic-se-zahvalio-bajdenu-na-cestitki-sad-zeli-potpuno-ponizenje-srbije-ali-odgovor-je-isti-kao-i-u-bijeloj-kuci/

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.