Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas89
Juče2206
Ove nedelje4797
Ovog meseca7701
UKUPNO837008

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 134 guests and no members online

   

Возач не примети одмах да је преварен: „Друмска мафија“ поново на српским ауто-путевима

© Sputnik / DIMITRIJE GOLL
Живот

У Србији је у току сезона летњих одмора и путовања, што ће покушати да искористи такозвана "друмска мафија", упозорава генерални секретар АМСС Милан Николић.

Како је рекао за ТВ Прва, на ауто-путевима у Србији често се намерно нађу предмети како би се изазвала несрећа, а возачи обично не примете одмах да је у питању превара.

"Поставе предмете тако да би неко налетео, а исти људи који су подметнули се појављују као неко ко решава тај проблем", каже Николић.
Он је упозорио да таква "лажна помоћ на путу" потом одвози у сервис како би наплатили стварне или фиктивне трошкове квара.

"То су различите методе, разрађене годинама. То су посипање уља, бушење хладњака на бензинским станицама и у зауставним тракама. Користе се и металним предметима који би избушили пнеуматике, баве се и подизањем тзв. чешњева са надвожњака", рекао је он.

Николић је казао да возачи који се крећу ауто-путем од 120 километара на сат не могу да реагују ни преко дана, а камоли ноћу када наиђу на такве препреке на путу.

"Возачу не делује све одмах као превара, јер је задовољан што је преживео и он и путници. Он ту изненадну помоћ доживи као срећу у несрећи, помоћ прихвати не слутећи да се ради о испланираном кривичном делу. Одвезе га у сервис где му пријављују разне кварове у енормним ценама", казао је он.

Дешавало се и да возачи схвате да је у питању превара, поготово када чују цену за отклањање квара.

"Уколико неко схвати да се ради о превари они заузму други став и траже од 300 до 500 евра јер су вршили шлепање и радили дијагностику", навео је он.

Како је рекао, у питању је уиграна превара која се догађа годинама, али и у земљама региона.

Препоручио је да се уколико се нађете у таквој ситуацији, обратите полицији или АМСС-у.

"Не само они који су у замци, него и они који примете да се нешто чудно дешава на ауто-путу нека позову АМСС", напоменуо је он.

Како је казао, жртве су више странци него наши људи, јер наши се прве снађу у таквим ситуацијама.

Недавно се, како је навео таква ситуација догодила на ауто-путу ка Нишу код Ражња.

https://sptnkne.ws/DmFn

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.