Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas949
Juče672
Ove nedelje2354
Ovog meseca5258
UKUPNO834565

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 19 guests and no members online

   

Белоруски министар одбране Виктор Хренин на војној паради у Минску поводом Дана победе

© Sputnik / Sputnik
75 година од Велике победе
75 година од Велике победе: Актуелности и прослава 9. маја 2020. (113)

У Белорусији је одржана Парада победе упркос пандемији вируса корона. Лидер земље Александар Лукашеко апеловао је на јавност да не осуђују Белорусију због тога, јер земља „није имала другог избора“.

„У овом безумном свету наћи ће се људи који ће нас осудити због места и времена одржавања овог светог догађаја. Људски им поручујем: не пожурујте са закључцима, тим пре са осудама на рачун нас, наследника победе, Белоруса. Једноставно нисмо могли поступити другачије, нисмо имали другог избора. А и да смо имали – исто би поступили“, поручио је Лукашенко.

Он је додао да на њих гледају совјетски војници који су погинули за њихову слободу, убијени партизани, старци, жене и деца.  

У Минску ће, поред параде, бити одржан и концерт „У славу заједничке победе“, а током дана је планирано одржавање и других манифестација и свечани ватромет.

Бројна публика на паради поводом Дана победе у Минску
Sputnik
Бројна публика на паради поводом Дана победе у Минску

Лидер Белорусије, за разлику од руских власти, донео је одлуку да одржи параду у част обележавања 75. годишњице Победе у Другом светском рату, упркос пандемији вируса корона

Министарство одбране Белорусије саопштило је да епидемиолошка ситуација у земљи дозвољава оружаним снагама да одрже планиране догађаје, укључујући и параду.

Белоруски председник Александар Лукашенко на војној паради у Минску поводом Дана победе
© Sputnik / Sputnik
Белоруски председник Александар Лукашенко на војној паради у Минску поводом Дана победе

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

ВИДЕО: https://youtu.be/fYCeW8yqniw

https://sptnkne.ws/Ctqs

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.