Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas536
Juče171
Ove nedelje707
Ovog meseca3611
UKUPNO832918

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 20 guests and no members online

   

 

Објављено: 15.04.2020.год.

фото: © РИА Новости / Михаил Климентьев

Верујем да ће нас након заједничког теста, коју представља ова борба против епидемије, свеобухватно стратешко партнерство Србије и Кине одвести у бољу будућност, поручио је председник Кине Си Ђинпинг председнику Србије Александру Вучићу

 


Председник Кине Си Ђинпинг пренео је председнику Србије Александру Вучићу уверење да ће Србија, уз Вучићево снажно вођство и херојство и неустрашивост српског народа, успети да преброди епидемију коронавируса у најкраћем року.

 

 

То се наводи у саопштењу Министарства спољних послова Кине, које је данас објављено у Пекингу, а у којем су пренети шири изводи из јучерашњег телефонског разговора лидера Србије и Кине.

 

 

„Српско-кинески односи су на нивоу најдубљих међудржавних односа. Суочене са изазовом епидемије новог коронавируса, две земље су још једном демонстрирале међусобне братске емоције и лојалност коју карактеришу односи неизмерног пријатељства. Осећајући и сама са каквом здравственом претњом се суочава српски народ, Кина је Србији пружила помоћ у неопходном медицинском материјалу и упутила тим врхунских лекарских стручњака. Кина ће и даљје пружати помоћ и подршку Србији како би се одупрла епидемији”, рекао је Си Вучићу, како се наводи у саопштењу кинеског Министарства, a преноси Танјуг.

 

 

„Верујем да ће под Вашим снажним вођством, херојски и неустрашив српски народ успети да преброди епидемију у најкраћем року”, истакао је Си.

 

 

Председник Си Ђинпинг је нагласио и да је дубоко и посебно пријатељство између Србије и Кине склопљено крвљу и сковано снажном вољом, и да ризици и изазови који наилазе могу само да учине челично пријатељство две земље још више нераскидивим.

 

 

Кина, рекао је Си председнику Србије, жели да сарађује са нашом земљом, како би чврсто одбранила међународну правду и подстакла међународну заједницу у правцу заједничког ангажмана, солидарности и сарадње

 

 

„Верујем да ће нас након заједничког теста, коју представља ова борба против епидемије, свеобухватно стратешко партнерство Србије и Кине одвести у бољу будућност”, поручио је Си и пожелео српско-кинеском пријатељству „вечно трајање”. У саопштењу се наводи да је председник Вучић рекао Сију да је веома срећан што је Кина успела да стави епидемију под контролу.

 

 

„Кад је српски народ у невољи, кинеска страна пружа руку. Посебно је тим кинеских медицинских стручњака пружио велику подршку и помоћ у спречавању и контроли епидемије у Србији и ми ћемо то вечно памтити”, рекао је председник Вучић, цитира се у саопштењу званичног Пекинга.

 

 

„Кина даје српском народу наду да може да победи епидемију. Без обзира на потешкоће и изазове са којим се суочава, српски народ ће увек бити искрен, веран „челични” пријатељ кинеског народа”, нагласио је Вучић и додао да Србија даје све од себе да заштити кинеске грађане у Србији.

 

 

„Радујем се наставку тесне комуникације са председником Си Ђинпингом. Живело српско-кинеско пријатељство”, закључио је председник Вучић, а наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Кине, о јуче одржаном телефонском разговору председника Си Ђинпинга и председника Србије Александра Вучића, преноси Танјуг.
 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.