Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1057
Juče1399
Ove nedelje8350
Ovog meseca8350
UKUPNO2255381

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 157 guests and no members online

   

 

Београдска Штарк Арена ће од подне постати нова, четврта алтернативна болница за пацијенте оболеле од коронавируса са лакшом клиничком сликом

 

 

 

 

Илустрација

Београдска Штарк Арена ће од подне постати нова, четврта алтернативна болница за пацијенте оболеле од коронавируса са лакшом клиничком сликом, потврдио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је подсетио да је јуче у Арени завршено паковање пакета помоћи за пензионере са примањима испод 30.000 динара, и навео да ће чишћење објекта бити завршено до 10 сати, када ће Институт за биоциде почети дезинфекцију, преноси Политика.

Према његовим речима, предвиђено је да у Арени буде 1.500 кревета, али ће тај број зависити од пратећих садржаја.

Он је у изјави за РТС подсетио да су до сада алтернативне болнице постављене на београдском Сајму и у халама „Александар Николић” и „Ранко Жеравица”.

Како је рекао, у хали „Александар Николић” број кревета смањен је са 300 на 153, након што су додати пратећи садржаји, док ће у хали „Ранко Жеравица” бити 108 кревета, преноси Танјуг.

Надам се да у Арени неће бири смештен нико, а да ли ће бити неко зависи од тога колико ћемо поштовати препоруке владе и епидемиолога. Ако будемо поштовали мере, ове болнице ће постојати само превентиве ради”, истакао је Весић.

Он је подсетио да је Град Београд донео одлуку о дезинфекцији стамбених зграда на свим општинама.

Иако су београдске општине на себе преузеле дезинфекцију улаза, Весић је позвао грађане да узму дезинфекциона средства која је град поставио у танковима испред свих општина, како би могли да дезинфикују домове.

Он је потврдио да ће припадници комуналне милиције радити заједно са полицијом на контроли поштовања мере забране кретања.

Како је рекао, они ће у складу са својим надлежностима позивати полицију ако примете некога кокрши мере.

Сви смо на једном задатку, а то је да се борба против коронавируса што пре заврши и да коначно изађемо из ове кризе. Зато је важно да контролишемо поштовање свих уредби и свих препорука епидемиолога”, рекао је Весић.

https://www.in4s.net/arena-od-podne-spremna-kao-alternativna-bolnica/

 

 

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.