Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1107
Juče1399
Ove nedelje8400
Ovog meseca8400
UKUPNO2255431

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 166 guests and no members online

   
Вести
Вирус корона се шири планетом (1099)

Према речима министра Златибора Лончара, због недисциплине грађана, викендом ће бити продужен полицијски час. Према његовим речима, нехватљиво је колико има људи на улицама.

"Кад год изађете и имате контакт са неким, знајте да сте најозбиљнији кандидати да добијете вирус корона, а онда и могућност најозбиљнијих компликација", наводи Лончар.

 

Он наводи да ће викендом бити продужен полицијски час, па ће бити забрана кретања од 15 часова.

 

 

Самоизолација продужена са 14 на 28 дана

 


Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

 

Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље. Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације што ће надлежни органи у наредном периоду редовно проверавати.

 

Измењено је време трајања забране кретања за за дане викенда. Они ће суботом и недељом морати да остану у својим домовима од 15 часова до 5 часова ујутру. Грађани који нису старији од 65 година, могу напуштати своје домове радним данима и даље од 5 часова ујутру до 17 часова. Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

 

Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час.

 

Затварају се све пијаце

 

Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болести изазване вирусом Ковид-19, одлучено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљњег.

 

"Влада Републике Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом Ковид-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака. Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници", наводи се у саопштењу.

VIDEO> https://youtu.be/TZNOs543C6o

 

https://sptnkne.ws/BQMC

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.