Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas839
Juče2206
Ove nedelje5547
Ovog meseca8451
UKUPNO837758

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 53 guests and no members online

   

ПУТИН: Русија и Србија повезане стратешким партнерством заснованим на традицијама пријатељства, културне, духовне и историјске блискости наших братских народа

05.02.2020.
 
 

Владимир Путин (Фото: Alexei Druzhinin / Sputnik)

Русија је повезана са Србијом стратешким партнерством које се заснива на традицијама пријатељства, као и културној и духовној блискости наших братских народа, изјавио је председник Владимир Путин.

„Русија и Србија повезане су стратешким партнерством заснованим на традицијама пријатељства, културне, духовне и историјске блискости наших братских народа. У Сочију прошлог децембра одржани су значајни разговори са председником Александром Вучићем. Постигнут је велики број значајних споразума у ​​вези са развојем руско-српске сарадње о читавом низу питања: економија, трговина, енергија, култура и координација о регионалној проблематици. Русија чини много да осигура да ситуација на Балкану остане стабилна и безбедна“, рекао је председник Путин током церемоније уручивања акредитива нових амбасадора.

„Русија чини много да осигура да ситуација на Балкану остане стабилна и безбедна. Ми се залажемо за то да Београд и Приштина постигну одрживо и обострано прихватљиво решење косовског проблема на основу резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација“, рекао је председник Путин.

На церемонији је присуствовао и амбасадор Србије Мирослав Лазански.

vostok.rs
 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.