Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas523
Juče2359
Ove nedelje9814
Ovog meseca53965
UKUPNO2038538

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 51 guests and no members online

   

„Заједнички удар“ Србије, Белорусије и Кине

© Tanjug / ZORAN ZESTIC
Политика
Преузмите краћи линк
0 680
Пратите нас

Вежба Војске Србије с Оружаним снагама Белорусије „Заједнички удар 2020“ биће одржана у септембру у Србији, пише Политика позивајући се на Министарство одбране.

Реч је о првој билатералној војној вежби, а сценарио по коме ће се одвијати, тачан број учесника и друга питања биће предмет разговора на предстојећим такозваним планским конференцијама на којима се планирају детаљи оваквих активности, пише лист.

Србија и Белорусија, иначе, имају све интензивнију војну сарадњу.

Већ традиционално, сваке године одржава се трилатерална руско-белоруско-српска вежба ваздушно-десантних јединица „Словенско братство“, а ове године одржава се управо у Белорусији.

Током 2020. одржаће се и прва српско-кинеска војна вежба.

„Подаци о заједничкој вежби са Народноослободилачком армијом Кине, која ће бити изведена као вежба специјалних јединица двеју војски, биће доступни након завршетка планирања вежбе“, кажу за Политику у Министарству одбране.

Дакле биће то вежба специјалаца, вероватно слична оној коју су недавно извели припадници полицијских елитних јединица Србије и Кине у железари у Смедереву. Иначе, и војна сарадња с Кином такође је у успону.

https://sptnkne.ws/BezA

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.