Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas515
Juče672
Ove nedelje1920
Ovog meseca4824
UKUPNO834131

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 38 guests and no members online

   
Православни храм
РЕГИОН
Преузмите краћи линк
Одбрана српских светиња у Црној Гори (211)
 0 1332
Пратите нас

Архиепископ амерички Васељенске патријаршије Елпидофор, написао је писмо америчком државном секретару Мајклу Помпеу у којем га упозорава на најгрубље кршење људских и верских права православних хришћана у Црној Гори, а поводом усвајања контроверзног Закона о слободи вероисповести.

Ради се о једном од најутицајнијих епископа, не само у САД, већ у целом свету, преноси РТРС.

Превод текста писма преносимо у целости:

Драги господине државни секретару

Као председник Сабора канонских православних епископа у Сједињеним Америчким Државама, имам посебну част препоручити Вашој пажњи посебну забринутост православних хришћана наше земље, за нашу браћу и сестре у Црној Гори, који подносе нарушавање верских слобода након недавног усвајања "Закона о слободи верописповијести и статусу верских заједница" од стране црногорског парламента.

Чини се да имплементација овога закона подразумијева средство за конфискацију црквених некретнина изграђених прије 1918, а којима недостаје формална документација о поседовању. Наша браћа и сестре у Православној цркви у Црној Гору су директно погођена овим мерама које прете осамстогодишњем континуираном духовном присуству и културном насљеђу. Дубоко сам забринут због све израженијих тензија у црногорском друштву, у време док православни хришћани настављају са својим мирним протестима у напору да заштите своје светиње.

Позивам Вас, стога, да заштитите православне хришћане у Црној Гори, а против било којег облика кршења њихових људских и верских права, те Вас у потпуности подржавам у вашем водству међународних дипломатских приступа у постизању правичних решења, како у овој ситуацији, тако и у другим ситуацијама које укључују верске слободе широм света. Молим се за мир у Црној Гори, верске слободе за све и отворени дијалог са свим странкама о овом закону. Молим се такође за Вашу породицу и за Сједињене Америчке Државе.

https://sptnkne.ws/BbWF

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.