Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas265
Juče672
Ove nedelje1670
Ovog meseca4574
UKUPNO833881

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 27 guests and no members online

   

Први српски борбени дрон: Почеле припреме за велики пројекат

A

 
Наоружање

Министар одбране Александар Вулин састао се у Пекингу са члановима тима Војнотехничког института Министарства одбране и Ратног ваздухопловства Војске Србије који бораве у Кини, где са кинеским партнерима заједно раде на пројекту наоружаних беспилотних летелица.

У питању је прва фаза трансфера технологија за развој и производњу беспилотних летелица, која обухвата и репројектовање беспилотне летелице „Пегаз“, како би могла да прихвати додатну опрему, авионику, оптоелектронске системе и инсталацију наоружања, да би се постигли задати тактичко-технички захтеви за прву српску борбену беспилотну летелицу.

Како је саопштило Министарство одбране, наша страна ће затим реконструисати летелицу, а кинеска ће препројектовати део своје електронске опреме и авионике у складу са резултатима прве фазе.

Сви прорачуни, анализе, компјутерске симулације и лабораторијска истраживања биће урађени заједно, како би наши инжењери стекли искуства која им недостају, каже се у саопштењу.

Тако заједнички модификована и опремљена летелица биће тестирана прво у Кини, а затим у Србији, укључујући и бојево гађање ласерски вођеним ракетама ради увођења у наоружање Војске Србије.

Након тога, у трећој фази уз помоћ кинеских стручњака биће установљена серијска производња летелице „Пегаз“ у Србији.

https://sptnkne.ws/Ag6G

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.