Најновији чланци  

   

SARADNICI  

   

BROJ POSETILACA  

Danas2525
Juče3084
Ove nedelje2525
Ovog meseca50913
UKUPNO1842384

   

NA SAJTU  

We have 39 guests and no members online

   

VESTI DANA

   

Велики успех Србије на војном релију у Русији

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Вести
Оливера Икодиновић
 

Из руске Републике Тиве стигле су добре вести — на Војном релију, једној од 32 дисциплине Међународних војних игара, екипа Војске Србије поделила је треће место са Белорусијом, што је огроман успех, с обзиром да је нашим возачима прво учешће на овом такмичењу. Победник такмичења је Русија, а Кина је друга.

Главна трка релија вожена је на веома тешкој стази дугој 234 километра. Све екипе користиле су војна возила „Камаз“ и „Урал“ 4х4 и 6х6, једино се екипа Кине такмичила на својим возилима „ВАТ СX 2190“.

Како наводи српско Министарство одбране — у саставу наше екипе су национални представник и судија, капитен екипе, возач и стрелац за борбено возило „Тигар“ и осам возача такмичара изабраних на основу резултата на такмичењима Војске Србије 2018. и 2019. године.

Успех наших војника је већи, ако се узме у обзир да до сада нису управљали овим возилима и да су се први пут служили опремом за навигацију и руском радио-везом.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Српска екипа међу победницима

Свечаном затварању такмичења у граду Кизилу присуствовао је и заменик министра одбране Русије генерал армије Димитриј Булгаков, који је рекао да су сви учесници такмичења, без изузетка, показали висок ниво обуке и одличне резултате, а да је публика видела мајсторско владање савременим технологијама, способност брзог доношења исправних одлука у тешким околностима и како се делује независно, а како у саставу јединице.

„Какав год да је коначни резултат, главни циљ је постигнут — наше војно партнерство је постало много јаче“, нагласио је генерал.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Фантастичан приказ обучености на возилу у које су први пут сели

Пете Међународне војне игре одржавају се од 3. до 17. августа истовремено на 21 полигону у 10 земаља: Русији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану. Број учесника прелази 5000, а сврстани су у 223 екипе које долазе из 39 земаља из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Србију на Војним играма представљају још тенкисти и снајперисти, а такође и четири члана Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Посада Србије на Војном релију у Русији
 

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.
   

POLITIKA

   

SVET