Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1859
Juče2682
Ove nedelje7138
Ovog meseca16784
UKUPNO846091

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 65 guests and no members online

   

Kako je saopšteno iz Ministartsva odbrane, sinoć je oko 19:10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac prilikom redovne letačke obuke i vežbe “vanaerodromsko sletanje“ došlo do oštećenja helikoptera HO-42 Gazela iz sastava 98. vazduhoplovne brigade. Kako Tango Six saznaje u pitanju je letelica evidencijskog broja „12836“.

Fotografije udesa možete videti ovde i ovde.

Posada koju su činila dva pilota tom prilikom, prema prvim pregledima, nisu zadobila teže povrede i nisu u životnoj opasnosti.

Gazela je najbrojnija letelica u inventaru RV i PVO Vojske Srbije, koristi se u više namena, između ostalog za obuku i trenažu, izviđanje, za vezu, prevoz putnika a tu je i laka borbena verzija GAMA (Gazela-Maljutka) koja je pre svega namenjena za protivoklopnu borbu.

Radi se o izuzetno pouzdanoj letelici. Poslednji udes ovog tipa helikoptera u našem RV-u odnosno u tadašnjem V i PVO Srbije i Crne Gore dogodio se 14.12.2005. godine na aerodromu Golubovci kojom prilikom je posada u sastavu poručnik Darko Veličkovič i student Vojne akademije Marjan Sokić lakše povređena.

https://tangosix.rs/2019/19/07/udes-helikoptera-gazela-vojske-srbije-posada-lakse-povredjena/

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.