Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas490
Juče187
Ove nedelje677
Ovog meseca10323
UKUPNO839630

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 85 guests and no members online

   
02.10.2019

Премијера филма „Војна академија 5“


Свечана премијера филма "Војна академија 5", одржана је вечерас у Сава центру. Премијери су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, секретар Министарства одбране Зоран Лазић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, припадници Министарства одбране и Војске Србије, као и бројни гости из културног и јавног живота. И овај наставак популарне серије, као и претходни, реализован је уз подршку Министарства одбране и Војске Србије.
Promocija filma Vojna akademija 5
Вечерашњу премијеру филма у Сава центру пратио је и специјални програм који су за све посетиоце приредили припадници Војске Србије на платоу Сава центра, па су љубитељи серијала Војна академија могли да виде изложена борбена возила и наше "специјалце", а звезде петог наставка “Војне академије” на црвени тепих стигли су возилима Војске Србије.

Говорећи о томе шта гледаоце очекује у најновијем наставку популарног серијала, редитељ Дејан Зечевић истакао је да се екипа која ради на том пројекту труди да у сваки наставак уложи још више креативне енергије.

- Заиста се трудимо да не снимимо и представимо публици “исто то, само мало другачије”, тако да смо се овог пута потрудили да донесемо нове занимљиве приче, да судбине наших јунака улазе у неке нове животне фазе, да уводимо нове јунаке и да сарађујемо са Војском, као и до сада, увек на врхунском професионалном нивоу и да сваки пут са новим филмом, новом сезоном, представимо нешто ново када је реч о Војсци и широкој публици – нагласио је редитељ Зечевић.

Овога пута, како је истакао, битан акценат у серији, али и у филму, била је Специјална бригада Војске Србије.

- Она је врло узбудљива и за обичног гледаоца, тако да смо наишли на пуну подршку Војске на овом серијалу, користили смо хеликоптерску јединицу, батајнички аеродром, капацитете Војне академије и Специјалне бригаде, на наше велико задовољство – истакао је Зечевић додајући да се нада да ће исто тако задовољство бити и код публике и да ће сви уживати.

Познато лице, глумица Драгана Дабовић, симпатије публике у претходним серијалима побрала је тумачећи улогу Инес Шашвари, а и овога пута део је глумачке поставе.

- Изузетно сам задовољна и пре овог серијала нисам имала праву свест колико су Министарство одбране и Војска важни за једну земљу и тај неки осећај сигурности који нам пружају – то је стуб сваке државе – истакла је млада глумица осврнувши се на досадашњу сарадњу.

Откривајући детаље које гледаоце очекују у “Војној академији 5”, Дабовић је истакла да сматра да је узбудљивији од претходних јер, као да има три испреплетане љубавне приче, а од претходних делова је богатији јер има више заплета.



Глумац Славен Дошло у претходном наставку постао је појачање младој глумачкој екипи серијала, а о сарадњи са Министарством одбране током снимања Славен је истакао да је све ишло веома глатко.

- Чини ми се да је то већ добро уигран тим, ово је већ пети наставак и нема ту много трзавица, исто као и у Војсци – истакао је глумац Славен Дошло истичући да мисли све најбоље о досадашњој сарадњи.

Пети наставак популарног серијала представиће авантуре познатих јунака који пролазе кроз разне професионалне и животне изазове, спремајући се за пријем у Специјалну бригаду Војске Србије.

Главне улоге у филму тумаче Бојан Перић, Нина Јанковић, Јелисавета Орашанин Теодосић, Милош Тимотијевић, Славен Дошло, Андреа Ржаничанин, Ваја Дујовић, Анђела Јовановић, Вучић Перовић, Виктор Савић, Ђорђе Стојковић, Миодраг Драгичевић, Јован Јовановић, Давор Голубовић, Иван Михаиловић и Драгана Дабовић. У овом наставку екипи су се прикључили Танасије Узуновић, Бранка Пујић, Драган Петровић Пеле, Миодраг Мики Крстовић, Гордана Пауновић, Татјана Венчеловски и Дарко Томовић.



Министарство одбране је и у снимању петог наставка, као и код првих кадрова популарног серијала, пружило велику подршку, а филм је снимљен у продукцији куће Нира Про. Режију потписује Дејан Зечевић, сценаристи су Жељко Хубач и Зорица Цвијетић, костимограф је Лана Павловић, сценограф Александар Цвијановић, а монтажер Александар Поповић.

После београдске, следе премијере у Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву и филм стиже у биоскопе широм земље и региона, а серија ће као и до сада бити приказана на РТС-у.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА