Џонсон: Одласком из ЕУ Британија ће постати најбоље место на свету

„Наша мисија је да спроведемо брегзит 31. октобра са циљем да ујединимо и обновимо нашу сјајну Велику Британију", рекао је он

Одласком из Европске уније 31. октобра Велика Британија ће постати најбоље место на свету, рекао је данас Борис Џонсон обраћајући се британском парламенту први пут у улози премијера.

„Наша мисија је да спроведемо брегзит 31. октобра са циљем да ујединимо и обновимо нашу сјајну Велику Британију и учинимо земљу најбољим местом на свету”, истакао је Џонсон.

Он је поновио да ће извести Британију из ЕУ са или без договора, наводећи да услови споразума нису прихватљиви за британски парламент и за земљу. Џонсон је нагласио да политика спречавања поновног успостављања тврде границе са Ирском мора бити одбачена како би брегзит могао да буде спроведен.

„Постоје докази да су могућа и друга решења за питање границе са Ирском”, додао је.

Рекао је, међутим, да би више волео да Британија напусти ЕУ са споразумом него без њега, те додао да је спреман да се састане са званичницима из Брисела где и када они хоће, јавља Ројтерс, преноси Танјуг.

„Надам се да ће они преиспитати своје одбијање да поново размисле о договору. Ако неће, изаћемо из ЕУ без договора”, навео је Џонсон, напомињући да је Британија боље припремљена за брегзит без договора него што многи верују.

 

Извор Политика, 25. јул 2019.

Тагови: