Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1522
Juče1374
Ove nedelje4119
Ovog meseca13765
UKUPNO843072

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 78 guests and no members online

   

 

 

Станари хотела Бристол одложили штрајк глађу на седам дана

На инсистирање Удружења војних бескућника Србије, станари хотела Бристол данас су одлучили да одложе штрајк глађу на седам дана како би државним институцијама дали шансу да у том року реше њихов проблем са смештајем, а циљ им је да се обрате и међународном Заштитнику грађана како би чули и његово мишљење о ситуацији у којој се налазе.

 

 

Foto: FoNet/Ognjen Stevanović
 
 
Сигурно идемо у штрајк глађу. Колико ће да траје – нека траје и колико кошта нека кошта. Ако сам био спреман да са 13 година одем од куће и да цео живот проведем у „одбрамбеним структурама“, а сада смо овде, онда ми даље немамо шта. Ту ћемо бити, штрајковаћемо глађу док издржимо“, поручио је станар Колективног центра Бристол Драган Стојановић.
 
„Сигурно идемо у штрајк глађу. Колико ће да траје – нека траје и колико кошта нека кошта.
Ако сам био спреман да са 13 година одем од куће и да цео живот проведем у „одбрамбеним структурама“, а сада смо овде, онда ми даље немамо шта. Ту ћемо бити, штрајковаћемо глађу док издржимо“, поручио је станар Колективног центра Бристол Драган Стојановић.

Председник Удружења војних бескућника Србије Владо Ђукић рекао је да су поднели притужбу Поверенику, а да Заштитник грађана није решио њихов проблем.

„Наш следећи циљ је да се обратимо међународном Заштитнику грађана, покренућемо то питање код међународних институција и тражићемо став и мишљење шта мисле о нашој ситуацији“, изјавио је Ђукић.

Он је рекао да Заштитник грађана није узео у обзир све чињенице по питању станара Бристола, као и да је тиме омогућено Министарству одбране „да ради шта хоће“, а као пример је навео то што су им у понедељак искључили струју.

Реагујући на саопштење Министарства одбране, Стојановић је истакао да о њима одлучују људи који никад нису „омирисали барут“.

„Погледајте јучерашње саопштење, ни Гебелс не би написао боље. Погледајте како они о нама пишу, да ми имамо станове, да смо размажени, да не знамо шта хоћемо“, оценио је Стојановић.

Он је мишљења да се ради о још једној манипулацији Министарства одбране и упитао какве везе они имају са 18 хиљада људи без станова.

Према његовим речима, њих су сместили у Бристол рекавши им да неће добити станове иако су их, тврди Стојановић, отплатили. Упитан да објасни ко им је то рекао, Стојановић је одговорио да су им то рекли у Министарству одбране, ове године.


Министарство одбране: Балша Божовић злоупотребљава кориснике смештаја

Посланик Балша Божовић злоупотребљава кориснике смештаја некадашњег хотела „Бристол“ у дневно политичке сврхе и уместо изналажења решења продубљава њхове проблеме, предлажући им немогућа решења за које зна да нису у складу са законом, саопштило је данас Министарство одбране Србије.
Foto: Beta/Informativna služba DS

Министартство у саопштењу истиче да је одговорност искључиво на лицима која бораве у „Бристолу“ и Балши Божовићу који је неовлашћено заменио браве на улазним вратима.

Уместо празних обећања оних који не желе решење проблема, Министарство одбране је поново позвало лица која и даље бораве у згради некадашњег хотела „Бристол“ да се одмах уселе у станове за привремени смештај у „А блоку“ који су добијени од Града Београда или у војне самачке хотеле „Звездара“ и „Галеб“ у Београду.

Министарство одбране није корисник некадашњег хотела „Бристол“, наводи се у саопштењу и додаје да се тај објекат више не одржава и да не постоји ни законски основ да се планирају и определе новчана средства за плаћање комуналних услуга.

Министарство одбране је позвало надлежне инспекцијске службе да изађу на лице места и поступе у складу са својим надлежностима.