Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas564
Juče672
Ove nedelje1969
Ovog meseca4873
UKUPNO834180

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 26 guests and no members online

   

Raspršila se nada stanara Bristola: Ponuđeni stanovi samo privremeno rešenje

Stanovi, koje je Vlada prošle godine dodelila Ministarstvu odbrane za vojna lica, stanarima hotela Bristol ponuđeni su samo kao privremeno rešenje.

Zaštitnik građana pitao je Ministarstvo odbrane zašto im nije omogućeno dodeljivanje stanova u zakup na neodređeno vreme. Odgovora do danas nema.

„Imate stanove za nas, a krijete ih, zašto?“,
jasno je pitanje koje nedeljama stoji na prozoru, ali odgovora nema, kao da su oni na koje se odnosi zaboravili gde se prozor nalazi.

I dok čekaju pomoć nadležnih, njima život bespovratno prolazi, kažu stanari hotela Bristol.

„Ne znam šta će biti.
Da li ću ikada moći da sednem za sto sa svojom decom.
To je san koji sanjam trideset godina.
I oni da dođu nemam ih gde primiti u toj sobi, oni svi već imaju decu, to je već tri generacije, a mi nismo zadovoljeni, uopšte nam nije naše pravo ostavreno“, kaže jedna stanrka Bristola.

Odgovore, u za to predviđenom zakonskom roku, nije dobio ni poslanik Demokratske stranke Balša Božović, koji kaže da vojni penzioneri po zakonu imaju pravo na stan, pogotovo jer su uplaćivali novac u stambene fondove sve vreme od 1991. godine.

 

„I ja kao član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove sam postavio 14 pitanja ministru Aleksandru Vulinu i ni na jedno mi nije odgovorio. Gde su ti stanovi, kada već postoje, ko ih je uzeo, da li ih je neko zloupotrebio i zašto se ne daju porodicama vojnih penzionera koji evo već tri decenije žive u nehumanim uslovima“, pitao je još jednom Balša Božović.

Da će se njihov problem biti rešen stanari Bristola ponadali su se krajem maja, kada ih je Zaštitnik građana poveo u oblizak stanova koje je Ministarstvo odbrane dobilo od države za rešavanje stambenog pitanja aktivnih i penzionisanih vojnih lica i beskućnika.

Međutim, nada je ponovo nestala, jer se ispostavilo da je reč o privremenom rešenju.

„Naglašavamo da je Ministarstvo odbrane nudilo i da dalje nudi da se lica koja imaju pravo na to odmah mogu useliti u stanove za privremeno korišćenje dobijene od grada Beograda u bloku A na Novom Beogradu, a lica koja nemaju pravo na smeštaj mogu se odmah useliti u vojnosamačke hotele ‘Zvezdara’ ili ‘Galeb’ u Beogradu“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Da li je privremeno, stambeno zbrinjavanje u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije od prošle godine, pokušava da utvrdi i Zaštitnik građana. Institucija Zaštitnika građana će dati svoj stav.

„Ono što sam rekao i njima, što i sada govorim, institucija neće arhivirati ovaj predmet sve do momenta dok ne bude svako pravno pitanje rešeno do kraja i o tome će javnost biti obaveštena„, rekao je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Stanari Bristola kažu da su spremni ponovo da uđu u štrajk glađu, pošto trpe ogromne pritiske. Pored neizvesnosti, položaj im ne olakšava ni psihološki rat koji, kako kažu, nadležni protiv njih nastavljaju – skidanjem brava, isključivanjem lifta i tople vode.

Report this ad

 

POGLEDAJTE VIDEO:

http://rs.n1info.com/Vesti/a498801/Stanari-hotela-Bristol-traze-trajno-resenje.html

 

Izvor: https://vojnibeskucnici.wordpress.com/2019/07/12/rasprsila-se-nada-stanara-bristola-ponudeni-stanovi-samo-privremeno-resenje/