Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1042
Juče2682
Ove nedelje6321
Ovog meseca15967
UKUPNO845274

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 80 guests and no members online

   

Богдановић час тамо, час овамо: Сад му не смета Георгиев и „Тамо далеко“

Углавном, Србима у Црној Гори не преостаје ништа друго него да мирно сачекају да све ово прође и да коначно дође вријеме када се неће на сваки помен Срба, српства и Србије, подизати на ноге специјалне јединице и писати кривичне пријаве

 

 

 

Концерт у Херцег Новом

 

Пише: Никола Васојевић

 

Александар Богдановић, министар културе, данас је црногорским медијима појаснио да му не смет Владо Георгиев и пјесма „Тамо далеко“, али није рекао шта му је то засметало на концерту на Канли кули у Херцег Новом. Подсјетићемо да су на концерту за Космет прије десетак дана у том граду извођене српске родољубиве пјесме, посебно о Косову и Метохији, а вијориле су се и српске тробојке.

 

-Министарство културе ће у року од два мјесеца поднијети пријаву због вријеђања државних симбола на Канли Кули у Херцег Новом, али она неће бити поднијета због наступа Влада Гергијева, већ других извођача. Пријава ће бити поднијета надлежним органима у законском року. Правно утемељење управо је кршење законских норми. Како смо протеклих дана свједочили разним (зло)намјерним наводима, а да би избјегли даље нејасноће – наглашавамо да Министарство културе није реаговало поводом пјесме “Тамо далеко”. У питању је, очито, замјена теза – јер организатори јако добро знају да на Канли кули те вечери није наступио само један извођач, а отуд и које су пјесме биле на репертоару других музичара, појаснио је Богдановић домаћим медијима.

 

Очигледно да је Богдановић добио сугестије да се не брука и да не прогони једног пјевача и једну пјесму, односно Влада Георгиева и „Тамо далеко“, па ће бити прави циркус и смијурија како ће одабрати и по којем критеријуму остале извођаче које ће оптужити за противуставно дјеловање.

Подсјетићемо да су поред Георгиева те вечери наступили Ивана Жигон и “Косовски божури”, “Група 357”, Дивна Љубојевић, Трубачки оркестар Марка Глигоријевића и Даница Црногорчевић. Богами ми се чини да ће да настрада овај трубачки оркестар, јер нешто трубачи нијесу за „префињене“ уши ДПС-а, што се показало и прије неколико дана у Будви.

 

Овај квазикултуролошки и идеолошки циркус на којем би им позавидјеле и некадашње комунистичке комисије за одбрану идеја самоуправљања и Броза, се наставља и ко зна ко ће се још појавити под тим шатором. Углавном, Србима у Црној Гори не преостаје ништа друго него да мирно сачекају да све ово прође и да коначно дође вријеме када се неће на сваки помен Срба, српства и Србије, подизати на ноге специјалне јединице и писати кривичне пријаве. Ипак су Срби, свиђало се то некоме или не, гинули за ову Црну Гору, а то не може промијенити ни овај квазиидеолошки и монтенегрински циркус у режији несрећног министра (не) културе.

https://www.in4s.net/bogdanovic-cas-tamo-cas-ovamo-sad-mu-ne-smeta-georgiev-i-tamo-daleko/