Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas737
Juče2682
Ove nedelje6016
Ovog meseca15662
UKUPNO844969

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 79 guests and no members online

   

Успешан први прави лет првог руског тешког ударног дрона „Охотник“

 

  • 00:54 04.08.2019.

 

СЛУЖИЋЕ ЗА УНИШТАВАЊЕ ПРОТИВНИЧКЕ ПВО, КОМАНДНИХ ПУНКТОВА И ЧВОРИШТА ВЕЗЕ

 

 

* Има млазни мотор, фактички је невидљив и тежак (са наоружањем) до 20 тона, а први лет је трајао 20 минута на просечној висини од 600 метара    

 

___________________________________________________________

 

        РУСКИ тешки ударно-извиђачки дрон „Охотник“ („Ловац“) успешно је извео свој први прави тест-лет који је потрајао 20 минута.

 

          Ово је саопштило Министарство одбране Руске Федерације, откривши да је летео – како је и било предвиђено - на просечној висини од 600 метара. И да се – по командама оператера који га је `водио` - успешно приземљио.

 

        "Охотник" је конструисан као „летеће крило“ и фактички је невидљив. То обезбеђено коришћењем материјала који су неприметни за противничке радаре.

 

 

        Војни врх Русије је открио да јемаксимална маса „Охотника“ 20 тона.

 

        Пре овог тест-лета. „Охотник“ је прво на аеродрому рулао и убрзавао до 200 километара на сат, али без узлетања.

 

        Потом је изводио узлете на некполико метара висдине, па се одмах спуштао.

 

        „Охотник“ – и то је једна од његових главних оособености и предности – има млазни мотор.

 

        Главни задатак биће му уништавање противничких система ПВО, командних пунктова и система везе.

 

        Пошто је и његов произвођач компанија „Сухој“, „Охотник“ је по неким технологијама унификован са првим руским ловцем-бомбардером пете генерације Су57.  

http://fakti.org/ruski-kalibar/uspesan-prvi-pravi-let-prvog-ruskog-udarnog-drona-ohotnik

 

 

Први пут представљен руски тешки дрон „Охотник“ (фото)

CC BY-SA 3.0 / Rulexip / PAK FA vapor during a High-G maneuver at MAKS-2015
Русија

На интернету се појавила прва фотографија на којој се вероватно налази руска тешка ударна беспилотна летелица „Охотник“, преноси „Росијска газета“.

Поменута фотографија је постављена на Твитер, а лист преноси да је крилата машина са специјалним сензорима, конструисана по шеми „летећег крила“ вероватно фотографисана на једном од аеродрома. У коментарима фотографије на Твитеру примећено је да је руски „Охотник“ сличан америчкој палубној беспилотној летелици Х-47В.

 

Како преноси амерички лист „Драјв“, позивајући се на отворене изворе на мрежи, неки руски ловци пете генерације Су-57 већ су имали контуре „Охотника“.

У децембру 2018. године, заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко изјавио је да ће први лет беспилотне летелице бити одржан у пролеће 2019. године.

 

 

У јулу је беспилотна летелица проглашена прототипом руског ловца шесте генерације, а у јуну 2018. године први пут је изашла под отворено небо.

 Информације о конструисању „Охотника“ појавиле су се 2012. године, када се тврдило да су за стварање ударне беспилотне летелице тежине до 20 тона задужене компаније „Сухој“ и „МиГ“.

Дизајн летелице подразумева опремање по модуларној шеми која ће омогућити промену терета у зависности од врсте борбене мисије.

Максимална брзина летелице процењује се на 1.000 километара на сат. Летелица ће бити уведена у редове ратне авијације до 2020. године. Буџет за пројекат процењује се на 1,6 милијарди рубаља.

https://rs.sputniknews.com/rusija/201901241118626962-Rusija-ohotnih-dron-letelica/