Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas166
Juče1340
Ove nedelje4187
Ovog meseca12439
UKUPNO864419

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 15 guests and no members online

   

АПЕЛ ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Удружење војних бескућника

С р б и ј е

Колубарска СРЦ бр.38

11 271 Сурчин

Тел: 064/1121546

Број: 140 – 10

Датум: 10.12.2019.

Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

господин Александар Вучић

Андрићев венац бр. 1, 11 000 Београд

А П Е Л

П о ш т о в а н и ,

Поводом Дана људски права обраћају Вам се официри, подофицири и цивилна лица, који су дана „Д“ 1991. и 1992. године остали са својим јединицама, извршавајући наређења о предислокацији и спашавању младости Србије, пуно пута под борбом, знајући да тим чином угрожавају и животе своје деце. Ми смо на најморалнији начин исказали своју припадност, професионалну и људску храброст равну јунаштву, а принуђени смо да 29 година молимо. Молимо да органи Р. Србије поштују Устав и Законе.

Сада захтевамо да нас изједначите са осталим грађанима Р. Србије и да у складу са уставним овлашћењима утврдите: “Ко и зашто је нас изместио и онемогућио да остваримо своја права, да створимо свој дом кршећи 60 чланова Устава Р.Србије“.

Није нас срамота да кажемо да су нас издале и превариле наше колеге које нису достојне звања војника. У тим тешким временима искористили су нашу лојалност држави, и смањену пажњу због борбе за голу егзистенцију, па су у миру све урадили против нас, против Устава и Закона, против међународних уговора и конвенција.

Добро знате да смо ми у праву па Вам зато упућујемо овај апел истине да одмах, без одлагања, прекинете противправно поступање државних органа и умањите нам нанету штету. На тај начин ћете дати гаранцију садашњим младим официрима и подофицирима Војске Србије да ћете се бринути о њима и њиховим породицама ако, не дај боже, буде потребно.

Без обзира што 28 година трпимо терор и живимо живот недостојан човека, без једног јединог оправданог разлога, ми смо остали људи. Ми испуњавамо све своје грађанске дужности и спремни смо да овако стари и измучени помогнемо Србији. Када је било најтеже ми нисмо калкулисали, нисмо имали страх и нисмо побегли. Стално истичете, a верујемо Вам, како напорно радите за државу и народ, пa узмите себи слободу да решите и питање војних бескућника Србије.

У Б е о г р а д у,

10. децембар 2019. године

За 2.500 војних бескућеника

П р е д с е д н и к

Владо Ђукић,

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.